Over route 66 in Amerika

Posted on

route 66

In Amerika is er genoeg te doen, dat weet u vast ook wel. Eén van de populairste dingen die toeristen doen wanneer ze in Amerika zijn, is route 66 afleggen. Deze route was ooit één historische autoweg van Chicago tot aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica. Ondertussen kwam je langs steden als Missouri, Texas, New Mexico en Californië. Deze route werd in 1985 officieel opgeven, maar wordt tegenwoordig door veel toeristen evengoed nog gevolgd. Alleen moet u nu via San Bernardino naar Santa Monica rijden.

Route 66 in 17 dagen

Ondanks dat de oorspronkelijke route onderbroken is, kunt u evengoed hetzelfde gevoel ervaren als u Amerika van oost naar west doorkruist. Op tui.nl is zelfs een compleet dagprogramma van 17 dagen te vinden. Ook via de website van de ANWB kunt u heel eenvoudig uw route plannen.

Zo reist u van Amsterdam naar Chicago, Saint Louis, Springfield, Tulsa, Oklahoma City, Amarillo Alburquerque, Holbrook, Grand Canyon, Las Vegas en Los Angeles. Onderweg kunt u genieten van graffiti in Amarillo, dansstijlen in Gallup, de Grand Canyon in Arizona en uw geluk beproeven bij de casino’s in Las Vegas.

Bepaal uw rijervaring

Een vraag waar u over na moet denken, is of u zelf wilt rijden of dat u dit taakje liever aan iemand anders overlaat. Als u niet zoveel ervaring hebt met rijden of het spannend vindt om in het buitenland te rijden, kunt u het beter aan iemand anders overlaten. Het is handig als u dit vooraf even goed uitzoekt.

Wisselende temperaturen

In Canada bestaan flinke klimaatverschillen en dus verschillende temperaturen, meldt route66reizen.nl. Het land is zo groot dat het oosten en het westen van Canada sterk verschilt. Het is dan ook handig om verschillende kledingstukken mee te nemen die praktisch zijn bij warm en bij koud weer.