Hoe veilig is Oost-Afrikaanse land Kenia?

Posted on

kenia

Kenia wordt ook wel Republiek Kenia genoemd en is een staat in het oosten van Afrika. Omdat het land zeer onrustig is, houdt het ministerie van Buitenlandse Zaken het gebied goed in de gaten. Is het land überhaupt wel veilig om naartoe te reizen? En wat kunt u het beste vermijden?

Vanwege de kans op terroristische aanslagen wordt het reizen in sommige delen van het land nadrukkelijk afgeraden, melden koningaap.nl en vakantiebestemmingen.nl. Bovendien is het land altijd zeer onrustig wanneer er verkiezingen zijn volgens nederlandwereldwijd.nl. Straten kunnen dan gevuld zijn met demonstranten en gewelddadige mensen.

 

Zeer onveilige gebieden

De gebieden waar u als toerist in Kenia absoluut niet naartoe moet reizen, zijn de gebieden rondom Wajir, Mandera en Garissa. Deze liggen allemaal in het oosten van Kenia. Ook de Tana-delta, Marsabit en Moyale zijn gebieden die u beter kunt ontwijken of waar u extra voorzichtig moet zijn. Ook voor de rest van Kenia gelden er veiligheidsrisico’s, maar minder sterk als de bovengenoemde gebieden. Evengoed is het van belang dat u uw reis naar Kenia goed voorbereid en niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Handige tips

Als u zich in een drukke stad bevindt, moet u erop bedacht zijn dat er veel zakkenrollers actief zijn. Houd uw spullen daarom goed in de gaten als u op een markt of busstation bent. Ook is het volgens koningaap.nl niet heel veilig om ’s nachts over straat te lopen. U kunt beter een betrouwbare taxi bellen die u naar de plaats van bestemming brengt. Vooral vrouwen zijn niet veilig na zonsondergang.

Verder is het handig om uw geld en andere waardevolle spullen op een veilige plek op te bergen. Misschien heeft uw hotel of hostel wel een kluis waar u gebruik van kunt maken. Helaas wordt er in Kenia veel gestolen en ingebroken, dus het is verstandig om uw spullen goed en veilig op te bergen.

 

SOS op reis

keniaU kunt nog zo goed voorbereid op reis gaan, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Mocht er toch iets gebeuren, dan kunt u het beste de app ‘SOS op reis’ op uw smartphone instaleren, meldt koningaap.nl. Deze bevat allerlei handige telefoonnummers die u direct kunt bellen als u hulp nodig heeft.