Gouden rots Myanmar: Goud van het land

Posted on

 

Gouden rots Myanmar

Het grenst in het noordwesten aan Bangladesh, in het noordoosten met India, in het noorden aan China en in het oosten aan Thailand en Laos. Myanmar is een land in Zuidoost-Azie en kent een bijzonder dorpje, genaamd Kinpun. Hier zijn niet alleen verschillende heiligdommen van het boeddhisme te vinden, maar ook een grote toeristentrekker. Veel toeristen, en inwoners uit buurlanden van Myanmar, gaan namelijk massaal naar de zogenaamde gouden rots.

 

Kyaiktyo berg

Backpackeninazie.nl beschrijft de geschiedenis van de gouden rots als volgt. Ooit was er een boeddhistische man die Taik Tha heette. Hij kreeg een haar van Boeddha en gaf deze na een tijdje aan zijn koning. Hij wilde dat de koning de haar verwerkte in een rots, wat uiteindelijk gebeurde in de gouden rots op de Kyaiktyo berg. Volgens de legende zou de haar ervoor zorgen dat de rots op de berg blijft liggen. Op het eerste gezicht zou je namelijk zeggen dat de rots van de berg naar beneden gaat vallen.

 

Hoe kom je op de berg?

Vanuit het dorpje Kinpun bestaat er een tocht van ongeveer vijf uur naar het topje van de berg. De route is te wandelen, maar er bestaan ook pick-up trucks die u naar de gouden rots brengen. Op de berg vindt u niet alleen de gouden rots, maar ook verschillende kraampjes. Rondom de rots zijn verschillende mensen aan het bidden en kunt u goud kopen om op de rots te plakken. De rots is volgens velen zeer indrukwekkend door de gouden kleur en de manier waarop de rots op de berg balanceert.

De beste reistijd

Omdat Myanmar zo’n groot land is, en er niet één beste reistijd voor het hele gebied aan te wijzen is, is het handig als u van te voren duidelijk weet wat u wilt bezichtigen of wilt doen. Volgens azie-expert.nl is het van december tot en met februari nog aangenaam qua temperatuur. Vanaf februari tot en met april kan het enorm warm worden. Als u daar niet van houdt, is het belangrijk om dit in uw achterhoofd te houden. Verder is het van mei tot en met september regenachtig in Myanmar. Hoewel de temperatuur aangenaam is, kunnen de hevige regenbuien het reizen behoorlijk vertragen.