Goed voorbereid backpacken in Australië

Posted on

backpacken in Australië

Australië is een land dat vaak beschreven wordt als vrij, onafhankelijk en vriendelijk. Met een aangenaam klimaat, vrolijke sfeer en heerlijk eten is het een populair vakantieland. Vooral mensen die gaan backpacken vliegen veelvuldig naar het zuidelijke halfrond. Sommigen backpacken alleen, andere backpackers zijn liever omringd door bekende, vertrouwde mensen. Maar hoe bereidt u zich nu het beste voor op een backpackreis door Australië en welke routes kunt u afleggen? Hieronder leest u enkele tips.

 

Vooraf routes plannen

Omdat Australië enorm groot is, is het handig om vooraf alvast een plan te maken. Omdat het in de meeste gevallen niet mogelijk is om alles te zien, dient u een selectie te maken. Welke dingen wilt u heel graag zien en wat niet per se? Als u op zoek bent naar avontuur en natuur, dan kunt volgens Roëlle van We Are Travellers het beste in het westen van Australië rondtrekken. De historici onder ons kunnen bijvoorbeeld kiezen voor een reis van Darwin, Noord-Australië, naar Adelaide, Zuid-Australië. Bent u eerder op zoek naar feesten en evenementen? Dan kunt u het beste voor de oostkust kiezen.

melbourne

Bepaal het beginpunt

De mogelijkheden in Australië zijn eindeloos, zo ook de steden of plekken waar u het beste uw backpackreis kunt beginnen. De meeste mensen kiezen voor Sydney, aldus Roëlle. Dit komt vooral doordat het makkelijk is om vanuit daar te vliegen of door te reizen met de bus. Ook Melbourne, Perth en Darwin zijn bekende beginpunten. Vanuit Cairns kunt u bijvoorbeeld ook makkelijk doorreizen naar Azië.

 

Vervoersmogelijkheden

Hoe kunt u het beste reizen door Australië? Volgens Kilroy is de beste optie om met een bus te reizen. Het netwerk is heel uitgebreid en overzichtelijk en er zijn verschillende buspassen beschikbaar. Vooral als u alleen bent, is dit zeer voordelig. Als u met z’n tweeën op pad gaat, raadt de website aan om een camper te huren.

 

Budget backpacken

Volgens Kilroy is de levensstandaard in Australië te vergelijken met die in ons eigen kikkerlandje. U kunt natuurlijk zelf bepalen hoeveel u uitgeeft. Om kosten te besparen kunt u bijvoorbeeld samen reizen met mede-backpackers of gezamenlijk eten. Zo houdt u eenvoudig geld over voor andere leuke dingen die er in Australië te doen zijn.