De ideale reistijd naar Canada

Posted on

De beste reistijd Canada, wanneer is dat? Canada is een land dat iedereen gezien moet hebben. In dit land vind je het ene natuurwonder na het andere, kan je genieten van schitterende meren, adembenemende bergtoppen, prachtige steden en een gastvrije cultuur. Als je besluit om dit land te bezoeken, is het het beste om je reis te plannen in de beste reisperiode voor Canada. In dit artikel vertellen we je meer over het klimaat in Canada en de beste reistijd om op vakantie te gaan naar Canada. Lees dus gauw verder voor meer informatie!

 

Het klimaat in Canada

Canada is een enorm land. Vanwege de enorme omvang van Canada, is het klimaat niet overal hetzelfde en verschilt het weer in Canada heel erg per regio. Zo heerst er in het hoge noorden van Canada een poolklimaat en vind je hier vooral veel sneeuw en ijs, terwijl het in hetzelfde jaargetijde in het zuiden van Canada heerlijk warm kan zijn. Ook heb je in bergachtige gebieden, zoals de Rocky Mountains, te maken met andere weersomstandigheden dan in delen van Canada waar het landschap vlakker is. Het is dus in Canada ook niet altijd op dezelfde plekken zomer en winter en niet altijd op dezelfde momenten warm en koud. Waar je in het hoge noorden in de zomer soms nog sneeuw kunt tegenkomen, is dit in het zuiden bijna ondenkbaar. Het is dus goed om eerst na te denken over je precieze bestemming binnen Canada, voordat je bepaalt wanneer het de beste reistijd is om naar Canada te gaan.

 

 

De beste reisperiode voor Canada

En toch is er, ondanks de omvang van dit mooie land, een reisperiode waarin wij je aanraden om naar Canada af te reizen. Wil jij die reis naar Canada echt gaan boeken? Boek dan je vakantie in de periode tussen maart en oktober. Je maakt dan in alle delen van Canada de meeste kans op “normaal” weer, wat doorgaans prima is voor een fijne vakantie. Ga je naar het hoge noorden? Boek dan je reis in juli en augustus als je liever niet in Canada bent als het enorm vriest. In deze maanden is het in het noorden van Canada het minst koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *