Bezienswaardigheden Instanbul

Posted on

Istanbul is een grote en belangrijke stad in Turkije. Voorheen was het de hoofdstad van het land, maar sinds 1930 is deze taak overgedragen aan Ankara. Desondanks blijft Istanbul een stad met een grote historie en prachtige bezienswaardigheden. Bovendien is de stad één van de enige steden in de wereld die in twee continenten ligt. Het westen ligt namelijk in Europa, en het oosten ligt in Azië. Volgens steden.net zorgt dit er mede voor dat Istanbul oogt als een westerse stad met hier en daar een oosters sausje.

 

Sultan Ahmet Moskee

Bezienswaardigheden Instanbul

Eén van de dingen die bezienswaardighedenistanbul.nl op hun lijstje heeft staan, is de blauwe moskee Sultan Ahmet. Het gebouw is in de zeventiende eeuw gebouwd en domineert de skyline van Istanbul. De site noemt vooral de indrukwekkende koepels en minaretten wat de moskee zo prachtig maakt. De binnenkant heeft blauwe, groene en roodbruine tegels, terwijl de binnenplaats wel helemaal blauw van kleur is.

Aangezien het een geliefde plek is voor toeristen, is de moskee voor iedereen toegankelijk. Behalve als er een gebedsdienst is, dan mogen toeristen niet zomaar naar binnen. Denk er wel aan dat u gepaste kleding moet dragen. Ook moet u uw schoenen uit doen bij binnenkomst en worden er voor vrouwen hoofddoeken uitgedeeld.

Hagia SofiaHagia Sofia

Naast een indrukwekkende moskee, kent Istanbul ook Hagia Sofia. Dit was eerst een kerk maar is later in een moskee veranderd, aldus bezienswaardighedenistanbul.nl. Het pand werd in 1934 een openbaar gebouw en daarmee een museum. Hoewel de Arabische geschriften rijkelijk aanwezig zijn, kunt u er ook nog genoeg christelijke iconen vinden.

 

Overige informatie

Istanbul is voor toeristen zeer goed bereikbaar. Zo kunt u vliegen naar Atatürk Internationaal Airport, dat 25 kilometer van Istanbul afligt, of vliegen naar Sabiha Gökçen Airport. Dit vliegveld ligt meer aan de Aziatische zijde en is in vele gevallen wat goedkoper. Met goedkope buskaartjes rijdt u binnen verschillende wijken van Istanbul en bent u binnen enkele ogenblikken op de plaats van bestemming.