Angkor Wat: het wereldwonder van Cambodja

Posted on

Als u in Cambodja bent, dan is er één gebied dat u volgens ervaringsdeskundigen niet mag missen. Op een plek van honderden vierkante kilometers, bevinden zich namelijk meer dan honderd tempels die onderdeel vormen van het Angkor-tempelcomplex. Dit is een complex met een op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, schrijft 27vakantiedagen.nl. De bekendste en grootste tempel is de hoofdtempel Angkor Wat.

 

Hoe is het complex ontstaan?

Angkor wat

Het tempelcomplex is een belangrijk onderdeel dat overgebleven is van het Khmer-rijk. Volgens 27vakantiedagen.nl zijn de tempels gebouwd in de naam van koning Suryavarman II. Tussen 1113 en 1145 werden de tempels gebouwd, die in de loop van de tijd bijgestaan werden door nieuwe tempels. Daardoor zijn niet alle tempels in dezelfde bouwstijl gebouwd, maar wel van hetzelfde materiaal.

 

Van mythe naar werkelijkheid

Het Angkor-tempelcomplex was voor de rest van de wereld onwerkelijk, ofwel een mythe. Totdat in het begin van de twintigste eeuw de Franse Henri Mouhout de tempels ontdekte tussen de bomen van de jungle. Hij schreef er het boek Voyage à Siam et dans le Cambodge over, zodat de rest van de wereld mee kon genieten van het tempelcomplex.

Omdat het complex meer dan honderd tempels bevat, is het bijna niet te doen om ze allemaal goed te bezichtigen. Daarom kunt u hier lezen welke tempels en andere nabije plekken echt de moeite waard zijn om te bezichtigen.

 

Angkor Thom

Binnen Angkor zelf, bestaat een soort stad genaamd Angkor Thom. Zo schrijft backpackeninazie.nl dat de stad een brede stadsmuur, indrukwekkende poorten en grachten en andere mooie bezienswaardigheden heeft.

 

Tempel van Tomb Raider

Kent u de film Tomb Raider? Hierin komt een tempel uit het Angkor-tempelcomplex voor, namelijk de Ta Phrom tempel. Volgens backpackeninazie.nl is deze tempel wereldberoemd geworden door de rol in de film. De tempel is prachtig en uniek door de begroeiing langs, over en dwars door de tempel heen.

 

200 gezichten

Op de Bayon-tempel kunt u meer dan 200 gezichten zien. Deze gebeeldhouwde vormen zijn verspreid over 54 torens en zorgen voor een uniek en opmerkelijk zicht.

angkor wat